We're Family

Wednesday, October 27, 2010

makkkk aiiii dia naik lagik

salam semua,
dua tiga hari nie, aku asyik sakit kepala ja...berdenyut2 rasanya, tapi aku buat xkisah jer malas nak layan kepala nie. dalam hati aku ada terdetik "dia datang lagik ka"...ooooooo ngerinya..
lps lunch time td aku trus pegi check tekanan drh aku, ermmmmmm wuaaaaaa tekaan aku btul...dia datang balik, tekanan darah aku tadi 130/90 maksudnya penyakit darah tinggi ms ngandung dulu datang balik patut la rasa semacam ja kepala nie.



xbleh jadik ni aku kena amalkan gaya hidup sihat ni..orang kata kalau amalkan makan pegaga (buat ulam) tekanan darah tinggi bleh jadik stabil, nak try la buat juice agak2 ok x?

aku plak yg jenis malas nk pegi hospital, klau pegi hosp ni kena la aku telan ubat berdozen2....ngeri.... aku dh puas telan ubat ms ngandung ari tu, trauma pun blum lupa lagik...dugaan btul la aku ni.
ada x cara lain utk hilangkan penyakit ni tanpa makan ubat hosp ?


19 comments:

Yan said...

ooo ada darah tinggi ek?? akak ada low blood pressure lak.. tp susah gak lbp ni..boleh pengsan terus

Kazaztan Team said...

minum air rendaman asam keping...

E.d.Y said...

alahai..kesiannya...banyakkan berehat..jgn tension2kan kepala...tgk benda ijau..insyaAllah, semuanya akan ok nnt

Hanis MY said...

Salam Umiey, take care k..hanis pun takde tips utk darah tinggi utk share dgn umiey, apa2pun ikut nasihat dr k...join la contest tu...good luck juga buat umiey

Umiey said...

mmg bahaya kan k.yan, kdg rs pening2 je...ms ngandung aritu dh penah pitam kt care4, dh la sorang2;...eeee ngeri

Umiey said...

ermmm nnt bleh try la mnm air asam keping, tq kazaztan team

Umiey said...

tu la edy, penyakit ni xkira usia...lps nie xbleh stess sgt la...sian fifah..

Umiey said...

wasalam hanis, tq sgt2 ye hanis...lepas nie kena pegi bercuti ni baru la xstress...hehehhe

Azuan said...

ha'r makan pegaga...dulu mak pun makan pegaga..skang dah jrang...

E.d.Y said...

tu la..kang anak tak terjaga..kesian baby

sahromnasrudin said...

mak aiii..bahaya tue muda2 dah kena darah tinggi..kne kontrol pemakanan awak tue...

Umiey said...

ooo maksudnya mujarab la petua tu ye azuan, kena cuba ni..
tq azuan..

Umiey said...

ermmmm mmg bahaya la sahrom, ngah control mkan ni..

makan mmg pantang,tp pantang tgk la hehehehehehe

Umiey said...

tu la edy, dh la si fifah tu kecik lagik...pas ni kena la jg keshtan luar dan dalam...

wanshah said...

umiey dok kat putrajaya ke?.. :)

Jom melawat sini...
http://wanshah87.blogspot.com

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
jaga baik baik akak ini..pesan gua kepada laki dia

tahniah kak baby baru lagi nanti

Umiey said...

wanshah pun kt putrajaya ke?

Umiey said...

tq ye brutal solo..

wanshah said...

yup, saya pun kat putrajaya gak. :)

http://wanshah87.blogspot.com
http://detox80sen.blogspot.com

Related Posts with Thumbnails