We're Family

Tuesday, February 8, 2011

tetiba rasa pedih dan sedih

assalamualaikum

diharap kawan2 semua sihat sejahtera..walaupun dh lama xupdate tapi sentiasa menjengok rumah kwn2..
biasa la klau balik cuti, aktiviti sepenuh-penuhnya..aku sekeluarga baru balik dari penang, menjenguk mak abah dan saudara mara, seminggu dok di sana, bila balik cni paham2 la sedih xterkata maklum la jauh dari keluarga (merantau mencarik sesuap nasi)..masa aku menulis n3 nie pun mata dh bergenang dh, nak kata anak mak sgt, xda la tp aku bab2 mak abah ni mmg aku sensitif sikit walaupun dh kawen..aku kena ambik masa skit nak telefon mak abah lepas balik kmpg nie, sbb nanti berderai air mata aku bl cakap telefon..hehehehehehe nie la mama aimy..

masa balik sana mak abah cam biasa, rutin harian, berniaga di kedai..yang paling best aimy berkampung kt kedai la, siap bawk walker lagik baru la dia bleh main ngan kakak dia (puteri) baru la mama dia bleh bersantai...mak aiiii aku sedih..

masa cuti CNY macam2 aktiviti kami sekeluarga buat, balik kampung di baling, mandi sungai dan yang paling happening picnic di pantai merdeka ngan naik bot pegi tanjung dawai, mmg best btul..aimy mmg takut naik bot sbb bunyinya kuat sgt rsnya..tapi tetap syokkkkk...nnt bleh pegi lagik..tapi sayang aku xsempat nak snap pic pun..lain kali la...

skrang nie mak abah ngah buat apa ye?

baik aku stop sampai cni, aku mmg btul2 sedih..
wasalam

10 comments:

Hanis MY said...

sedih jugak huhu..nanti balik lg jenguk mereka k...

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

semoga awak dan keluarga senantiasa sihat walafiat ya

Umiey said...

hanis mst lg sedih kan, jauh beribu batu..

Umiey said...

waalaikumsalam sahrom,
trima kasih harap sahrom sekeluarga pun sihat sejahtera.

E.d.Y said...

huhu...jgn sedih2...nnt semua org sedih

zeta said...

sedihkan..kita dgn keluarga walau camna jauh pon ttp dihati..

~Rina Mazlan~ said...

Aduih.. sadisnya... anak manje ni..:P

Umiey said...

edy : huhuhu skrang dh xsedih

Umiey said...

zeta : btul tu kak zeta, ngan family nie mmg sensitif skit, jauh la katakan

Umiey said...

Rina, bukan anak manja, tapi ngada2 hehehehehhe

Related Posts with Thumbnails