We're Family

Thursday, December 9, 2010

solid food for afifah

salam semua,
cuaca hari nie mmg redup jer, darah aku pun dh naik beku dh nie...
minta2 ptg ni xhujan la...
skrang ni pun musim demam, smalam afifah pun dh kena selesema...sian dia, xleh nk tdo dibuatnya..mana xnya hidung tersumbat je...mama dia pun apa lagik bejaga la semalaman...harap ptg nie kering la skit selesema afifah..xbaik gak kena bwk g klinik la jap ptg ni..

afifah dh nk masuk 8 bulan, aku dh start kenalkan solid food utk afifah, tapi xkerap sgt..selalunya ptg or mlm jer bagi.kt umah bbsitter xbagi pun..aku tgk selera afifah bleh tahan gak, xla fussy sgt..aku dh try buat bubur nasi brokoli (diblender), puri pisang, puri labu, dan betik..so far sistem penghadaman afifah dlm keadaan stabil..ye la takut dia sembelit je...

ada gak dok search ttg solid food yg sht utk afifah, igt nak try puri avocado cam best jer..mmg berkhasiat..
ada yang penah try x?

10 comments:

::..Dia daYa..:: said...

wah dah 8 bulan yer,
semoga afifah membesar dengan sihat dan menjadi anak solehah

E.d.Y said...

yup..skrg mmg musim demam..edy pun tgh demam

zeta said...

puri avocado akan rasa mcm lemak2 gitu..bleh la bg dia try..mmg bagus tu..

armouris said...

info tentang hidung tersumbat di SIHAT SELALU - Hidung Tersumbat

Umiey said...

sekejap je dh 8 bln berlalu...tq dia..

Umiey said...

alahai siannya edy..jgn lupa mkn obat yor...

Umiey said...

zeta : cam tu bleh try la puri avocado, hope afifah suka...tq zeta

Umiey said...

armouris : tq

E.d.Y said...

dah nak sihat dah...alhamdulillah

Umiey said...

bgs2 edy...

Related Posts with Thumbnails